Journaling Advent challenge

Ben jij bekend met Bible journaling? Het is eigenlijk hetzelfde als art journaling maar dan in of met je Bijbel. En je moet niet eens mega gelovig te zijn om aan Bible journaling te doen. Want er zijn zoveel mooie verhalen met mooie lessen en betekenissen dat iedereen daar wel iets van waarde uit kan halen. En deze advent neemt ik je 4 weken lang mee in de wereld van het Bible journalen met deze Journaling Advent Challenge.

  • Moet je een bijbel hebben? Nee. Je kan meedoen op gewoon papier.
  • Moet je erg gelovig zijn? Nee, als je alleen om het creatieve aspect wil meedoen ben je ook welkom!
  • Moet je kunnen tekenen? Nee. Want tijdens de livesessies leer ik je het gewoon en je kan ook meedoen met stempels of paper elements… De Missees van Karin Joan zijn er trouwens -bij uitstek- geschikt voor!

Het is een laagdrempelige challenge. Het idee is dat iedereen moet kunnen aanschuiven. Jong, oud, creatief of wat minder creatief, gelovig zowel als wat minder gelovig.

Wat gaan we doen?

De foto hierboven laat het overzicht zien. (Met deze link kan je hem ook downloaden en printen.)

Je ziet dat er elke week 3 prompts (tekeningetjes) met 3 Bijbelteksten centraal staan. Bij elke Bijbeltekst hoort een korte overdenking. Maar ben je niet zo van het lezen: doe gerust mee met alleen het creatieve element!

De overdenkingen heb ik overzichtelijk gebundeld in een ebook. Bij elke overdenking zijn er verdiepende vragen of teksten + een tip voor de beginnende bible journaler.

Je downloadt het ebook hier.

Je downloadt gratis printables / templates hier.

Je downloadt gratis paper designs hier.

Je bent welkom je aan te sluiten bij de Bijbeljournalinggroep, of de Drawing Diva’s om ook daar je creaties te delen en om geïnspireerd te worden door anderen! We gebruiken de #journalingadvent. Tag je me wanneer je wat plaatst op socials? (@saralindenhols)

Ik bied je de basis zoals hierboven beschreven GRATIS aan. Omdat het een seizoen van geven is. Omdat ik hoop dat het je zegen en rust zal brengen. Omdat ik het zie als een uitgestelde koffie.

Zoals ik al aangaf in mijn nieuwsbrief en blog kan je me sponsoren voor dit project. Dan draag ik als ondernemer de kosten niet alleen. Maar voel je absoluut niet verplicht! Dat sponsoren kan HIER vanaf 5 Euro. Sponsor je 25 Euro of meer krijg je het hele pakket + extra overzichtelijk in je mail. Meer hierover lees je HIER.

(Opgeven hoeft niet, maar het is wel leuk als je het me via social media laat weten! Volg me op Instagram of Facebook. )

WEEK 1: Er zij licht!

Klik op het plaatje of op deze link om naar de Live Workshop te gaan. Je wordt gelinkt naar mijn Youtubekanaal (verborgen link), In de chat kan je eventuele vragen stellen.

Wat heb je nodig voor tijdens de live? Potlood, gum, fineliner, papier (of journal of journalingbijbel) en materiaal waar jij graag mee inkleurt.

Het filmpje wat ik maakte bij dag 2 (Abram en de Sterren) is inmiddels ook al door de uitgestelde koffie vrijgegeven. Hoera!

Al ga ik niet bij elke dag in deze serie een filmpje maken, deze week is een uitzondering. Van dag 3 Wees een lichtje – heb ik een timelapse video gemaakt. In de beschrijving op Youtube lees je wat ik gebruik + waar je een en ander kan aanschaffen. Schaf je wat aan via Bol? Vraag me om een affiliate link! Schaf je wat aan via handletteringdoenwezo.nl : met de code Sara2021 krijg je 10% korting!

Heb je je al geabonneerd op mijn Youtubekanaal? Ik vind het leuk wanneer je me daar volgt en af en toe een reactie achter laat!

WEEK 2 : Ik kom thuis

Klik op het plaatje hieronder of op deze link om naar de live te gaan. Je wordt dan doorgelinkt naar mijn Youtubekanaal. Daar kan je ook deelnemen aan de chat!

Tijdens de live teken ik op craftpapier van Canson met een sepia kleurige fineliner van Winsor and Newton. Ik laat je ook het gumpotlood zien waar ik graag mee werk.

Bij http://www.handletteringdoenwezo.nl krijg je 10% korting met de code Sara2021 vandaar deze affiliatielinkjes, voel je uiteraard vrij e.e.a. aan te schaffen waar je dat zelf wil.

Ik verwijs tijdens de live naar deze pagina over materialen in de bijbel. Uiteraard is een en ander aan voorkeur onderhevig.

Bij dag 5 staat deze week het verhaal van Zacheüs centraal. Jezus die bij hem thuis wil komen. Ik maakte van 1 van de templates een tekening die ik inkleurde met Faber Castell polychromos kleurpotloden.

Hier vind je de full length tutorial.

Hier vind je (later) de timelapse hoe ik de tekening als tip-in in scrapbookstijl verwerkte in mijn illustrating bible.

*Ik gebruik affiliatie linkjes. Dit is deels ook een manier waarop ik workshops en tutorials redelijk geprijsd kan blijven aanbieden. Het staat je uiteraard vrij e.e.a. aan te schaffen waar je wil. Vergeet niet mijn kortingscode Sara2021 in te vullen wanneer je bij www.handletteringdoenwezo.nl bestelt! Daarmee krijg jij namelijk ook 10% korting!

WEEK 3 : Mijn ware gezicht

Helaas ik ben ziek. Het virus heeft me flink te pakken. Dus live gaan is geen optie. Maar gelukkig heb ik wel reserve-opnames gemaakt voor het geval dat … Controle-freak zijn heeft dus voordelen. Dus deze maandag, 13 december, precies om 19:30 komt er een leuke workshop online bij dag 7 van de challenge! En omdat ik wat goed te maken heb, komt om 19:45 uur al gelijk een tweede workshop online. (Klik op plaatjes hieronder om naar mijn youtubekanaal doorgelinkt te worden! – Ben je al abonnee van mijn Youtubekanaal? Fijn wanneer je dat wordt!)

Sorry dat de live niet door kan gaan – maar op deze manier heb je toch bijna 1,5 uur aan kijk en teken / schilderplezier. Leuke oplossing toch?

En de giveaways? DIE GAAN OOK DOOR. En je leest het goed: giveaways – als in meervoud!

  1. Eén Giveaway verloot ik via Youtube. (lang niet iedereen zit op FB of Insta, dus ik verdeel het!) Vorige week zei ik dat ik de mega gave en gesponsorde aquarelpotloden-set zou verloten onder de likes op Youtube. Maar helaas – blijk je op YT niet te kunnen zien wie liket… domme ik. Dus wie deze x onder beide filmpjes een reactie achterlaat: die maakt kans op deze set! Vertel vooral wat je ervan vond en wat je geleerd hebt. Ik verloot deze vrijdag 17 december.
  2. Een tweede verrassingspakketje – ook deze is vooraf door een lieve dame gesponsord- verloot ik op Facebook: deel jouw creatie van deze week op facebook en tag mij (zodat ik het zeker weten zie) – onder alle gedeelde creaties verloot ik dit tweede pakketje ook vrijdag 17 december..
  3. Een derde pakketje – doe ik dit echt? Ja. (voel me schuldig haha) Ik stel zelf een klein bible journaling pakketje samen – niet gesponsord – (Wat zit erin: onder andere papier voor de scrapbookstijl, letterstickers, een setje art Crayons van Vicky Boutin (kan je ook voor het stempelen gebruiken), een plastic onderlegger voor wanneer je in je bijbel aan het werk bent …. een missees stempelset van Karin Joan, een gelly rol pen en een sepia-kleurige Micron fineliner… ) Dit derde pakketje kan je winnen door te reageren op mijn Instagram. Deze maandag de 13de, komt daar een post te staan met in de tekst Giveaway. Sla deze post op (doe je via je het vlaggetje / de banner rechts onder de foto + laat een reactie achter – vertel me wat jij leert van deze challenge ofzo – En je maakt automatisch kans. Natuurlijk extra leuk als je 3 andere creatievelingen tagt die me nog niet volgen, maar dat is geen vereiste. Ook deze verloot ik vrijdag 17 december.

Je kan en mag 3 x meedoen voor extra veel kans!

Voor deze tutorial heb je nodig: papier, potlood, gum en fineliner.

In deze tutorial maak ik gebruik van HIMI gouache en aquarelpenselen van Winsor and Newton, maar je kan ook meedoen met aquarel of acrylverf, of gewoon met dat wat jij prettig vindt.

Mocht je deze fantastische doos gouache willen aanschaffen: je krijgt bij handletteringdoenwezo.nl 10% korting met de code Sara2021. Grote voordeel van gouache ten opzichte van Acryl: het is wateroplosbaar en dus uit kleding te verwijderen. Ideaal voor kinderen die mee willen doen. (Kerstkado tip 🙂 )

WEEK 4 : Ik leef, ik geniet

Klik op het plaatje hieronder of op deze link om naar de live te gaan.

Kijk je op een tablet of telefoon via deze link: klik dan door naar ‘openen in app’ om mee te kunnen chatten!

Deze live maak ik weer gebruik van gewoon papier, potlood en gum en fineliner. Qua inkleuren: laat iedereen lekker zijn materiaal van voorkeur gebruiken!!

Bij dag 12 verwijs ik naar deze mixed media tutorialserie.