Journaling Advent challenge

Ben jij bekend met Bible journaling? Het is eigenlijk hetzelfde als art journaling maar dan in of met je Bijbel. En je moet niet eens mega gelovig te zijn om aan Bible journaling te doen. Want er zijn zoveel mooie verhalen met mooie lessen en betekenissen dat iedereen daar wel iets van waarde uit kan halen. En deze advent neemt ik je 4 weken lang mee in de wereld van het Bible journalen met deze Journaling Advent Challenge.

  • Moet je een bijbel hebben? Nee. Je kan meedoen op gewoon papier.
  • Moet je erg gelovig zijn? Nee, als je alleen om het creatieve aspect wil meedoen ben je ook welkom!
  • Moet je kunnen tekenen? Nee. Want tijdens de livesessies leer ik je het gewoon en je kan ook meedoen met stempels of paper elements… De Missees van Karin Joan zijn er trouwens -bij uitstek- geschikt voor!

Het wordt een laagdrempelige challenge.  Het idee is dat iedereen moet kunnen aanschuiven. Jong, oud, creatief of wat minder creatief, gelovig zowel als wat minder gelovig.

Wat gaan we doen?

De foto hierboven laat het overzicht zien. (Met deze link kan je hem ook downloaden en printen.)

Je ziet dat er elke week 3 prompts (tekeningetjes) met 3 Bijbelteksten centraal staan. Bij elke Bijbeltekst hoort een korte overdenking. Maar ben je niet zo van het lezen: doe gerust mee met alleen het creatieve element!

Voor mezelf hou ik aan dat ik op zondag, dinsdag en donderdag de overdenkingen lees en op maandag , woensdag en vrijdag er wat bij maak. Maar hoe en wanneer jij het wil indelen staat je uiteraard vrij!

De overdenkingen heb ik overzichtelijk gebundeld in een ebook. Bij elke overdenking zijn er verdiepende vragen of teksten + een tip voor de beginnende bible journaler.

Je downloadt het ebook hier.

Je downloadt gratis printables / templates hier.

Elke maandagavond, om 19:30 ga ik live om samen te journalen. Tijdens elke live is er een leuke giveaway: om kans te maken moet je wel live aansluiten! Je kan de live gedurende de hele week terugkijken!

Je bent welkom je aan te sluiten bij de Bijbeljournalinggroep, of de Drawing Diva’s om ook daar je creaties te delen en om geïnspireerd te worden door anderen! We gebruiken de #journalingadvent. Tag je me wanneer je wat plaatst op socials? (@saralindenhols)

Onderaan deze pagina vind je elke week

  • de link naar de gratis live workshop (maandags om 19:30)
  • de creaties die ik bij elk gedeelte maakte.

Ik bied je de basis zoals hierboven beschreven GRATIS aan. Omdat het een seizoen van geven is. Omdat ik hoop dat het je zegen en rust zal brengen. Omdat ik het zie als een uitgestelde koffie.

Zoals ik al aangaf in mijn nieuwsbrief en blog kan je me sponsoren voor dit project. Dan draag ik als ondernemer de kosten niet alleen. Maar voel je absoluut niet verplicht! Dat sponsoren kan HIER vanaf 5 Euro. Sponsor je 25 Euro of meer krijg je een heel pakket aan extra’s. Meer hierover lees je HIER. Bij voldoende sponsors (ik heb er 50 nodig) zet ik alles voor iedereen onbeperkt open.

Doe jij mee met deze Journaling Advent Challenge? (Opgeven hoeft niet, maar het is wel leuk als je het me via social media laat weten! Volg me op Instagram of Facebook. )

WEEK 1: Er zij licht!

Klik op het plaatje of op deze link om naar de Live Workshop te gaan. Je wordt gelinkt naar mijn Youtubekanaal (verborgen link), In de chat kan je eventuele vragen stellen.

Wat heb je nodig voor tijdens de live? Potlood, gum, fineliner, papier (of journal of journalingbijbel) en materiaal waar jij graag mee inkleurt. Ik ga met kleurpotloden of pastelpotloden aan de slag.

Klik op het plaatje hieronder voor een extra tutorial in Scrapbookstijl. Ik werk daar in de HSV notitiebijbel en gebruik paper elements van Missees by Karin Joan.

Extra tutorial – Scrapbookstyle in de HSV notitiebijbel

WEEK 2

Klik op het plaatje hieronder of op deze link om naar de live te gaan.

WEEK 3

Klik op het plaatje hieronder of op deze link om naar de live te gaan.

WEEK 4

Klik op het plaatje hieronder of op deze link om naar de live te gaan.