De prettige probeersel club

Moet jij soms teveel van jezelf? Heb je soms gebrek aan inspiratie? Hik je er tegenaan dat je niet weet welke materialen iets voor je zijn? Stel je soms teveel eisen aan je eigen creativiteit waardoor de drempel om te beginnen steeds hoger wordt?

Zou je liever wat losser zijn in je creativiteit? Je gedachten en fantasie de vrije loop kunnen laten gaan?

Dan is de prettige probeerselclub wat voor jou! Shop hier

Wat krijg je?

 • 4 weken vol fun – we starten 1 februari maar je kan altijd nog later aanhaken.
 • 4x een live workshop van ongeveer een uur (elke dinsdag in februari 19:30) *
 • 4 x leuke uitdagende opdrachten middels een vlog en / of tutorial (Elke vrijdag)
 • 1 PDF met de verschillende opdrachten en templates die je op weg kunnen helpen.
 • 6 maanden toegang tot alle materiaal en tutorials.
 • En uiteraard is er weer bonusmateriaal!

Een totaal van meer dan 6 uur aan creatief plezier!

*Mocht ik tijdens de live workshops, om wat voor reden dan ook, onvoldoende to the point kunnen komen over de opdracht of met betrekking tot materiaal, dan voorzie ik in extra tutorials.

Wat ga jij doen in deze cursus?

Verderop geef ik iets meer details maar in het kort:

 • Je wordt uitgedaagd je perfectionisme los te laten.
 • Je wordt uitgedaagd om positief over jezelf na te denken.
 • Je wordt uitgedaagd tijd te nemen voor jezelf.
 • Je gaat aan de slag met leuke persoonlijke opdrachten.
 • En natuurlijk ga je tekenen.

Wat kost het?

39,50 Euro. Daarvoor krijg je dus meer dan 6 uur aan creatief plezier en het is 4 maanden lang terug te kijken.

Je shopt de cursus hier.

Waar gaan de lives en de tutorials van de prettige probeersel club over?

Over jou. Wie mij kent en mij al een poosje volgt op social media, weet dat ik een positieve denkwijze heel belangrijk vind. Alle opdrachten zijn erop gericht dat je of je perfectionisme leert loslaten, of positief en opbouwend over jezelf leert nadenken, dat je inspiratie en motivatie krijgt om iets te maken, dat je leert durven en het ok vindt dat iets mislukt.

Want in de mislukking van gister ligt het zaadje van het succes van morgen. Groeien in een positieve mindset is de kern.

De opdrachten zijn niet in de trant van ‘teken een hondje’ – maar eerder in de trant van ‘Als emoties kleuren waren en gedachten dieren: teken hoe jij erbij zit vandaag.’ En natuurlijk help ik je om dat vorm te geven en geef ik tips, ideetjes en handvatten, laat ik je zien hoe ik het aanpak. (Ow en deze opdracht zit er niet bij hoor, maar maak hem vooral!)

Week 1 – Loskomen van je perfectionisme + jouw bron van inspiratie aanspreken. Om los te komen van ons perfectionisme leer ik je tijdens de eerste live hoe je zelf figuurtjes leert bedenken van gekke doodle-lijnen. Er is aandacht voor het leren aanbrengen van schaduwen en contrast. Ook in de oefening verderop in de week gaat het om loskomen, genieten van het simpele en je eigen inspiratie aanspreken.

Week 2 – Weg met die inspiratie-blokkade! Wie jij bent en hoe jij je voelt is diep verweven met dat wat je maakt. Vaak hebben we dat niet eens door. Wanneer we niet weten hoe we dit moeten verwerken in dat wat we maken ontstaat er vaan een inspiratie-blokkade. Er komt dan niets uit onze handen. Tijdens deze tweede live hebben we aandacht voor hoe we die blokkade kunnen opheffen. We gaan tekenen en dingen bedenken door te associëren.

Week 3 – De symboliek achter je emoties. Want hoe breng jij je diepste gevoel en gedachten tot uiting in bijvoorbeeld grote kleurvlakken of hoe doe je dat juist subtiel of symbolisch? Welke woorden horen daarbij en hoe verbeeld je die woorden? Zowel in de derde live als tijdens de weekopdracht is hier aandacht voor!

Week 4 – Hoe laat je beelden tot je spreken? Kunst en creativiteit spreken woordeloos tot de verbeelding. Wanneer jij 10 positieve dingen nodig hebt om 1 negatieve opmerking te verwerken, dan is dat in de kunst ook zo. Tegelijk bepalen we zelf vaak wat we willen zien in iets wat we maken. Kijk je naar de fouten of let je op de boodschap? Deze week gaan we op twee manieren aan de slag met het verwerken van een positieve boodschap in dat wat je maakt. Die boodschap gaat over jou en hoe bijzonder je bent.

Welke materialen gebruiken we?

Sowieso: je kan alle lessen en alle opdrachten meedoen met dat wat je hebt. Je hoeft dus niets extra te kopen.

Wat je echt nodig hebt; papier, een potlood, gum of gumpotlood, fineliners en iets om mee in te kleuren. En een goede puntenslijper is ook erg prettig.

Maar elke week staat er een ander materiaal centraal. Ik geef je elke week weer nieuwe tips en ideetjes voor het gebruik van deze materialen.

De linkjes leiden je naar de spulletjes die ikzelf gebruik. Met de code Sara2021 krijg je 10% korting. Maar nogmaals: doe vooral mee met dát wat je hebt of met het materiaal van jouw voorkeur. Ik wil je aanmoedigen eerst de cursus te doen en pas daarna te bedenken in welke spulletjes je zou willen investeren.

Voor wie is deze cursus?

 • Voor iedereen! Voor zowel beginners als iets meer gevorderden. Want de verschillende opdrachten dagen uit op meer vlakken dan alleen het tekenen. Je bepaalt zelf hoe moeilijk je het jezelf maakt en hoe diep je graaft in je gedachten. Alles mag, niets moet. Behalve plezier, dat moet wel 😛
 • Voor iedereen met gebrek aan tijd. Deze cursus nodigt je uit tijd te nemen voor jezelf. En dan bedoel ik echt quality-time! Tijd hebben we allemaal, doordat de helft van de opdrachten live zijn, hoop ik je een stok achter de deur te geven om ook echt aan te sluiten. En misschien zijn een paar giveaways tijdens een live extra uitnodigend.
 • Voor wie het soms niet zelf bedenken kan en een inspiratieblokkade heeft. Hik je er soms tegenaan dat je geen inspiratie hebt? De verschillende opdrachten dagen je hierin uit! En ik lever zat ideetjes.
 • Voor wie last heeft van perfectionisme. Er komen praktische oefeningen om daar losser in te worden!
 • Voor iedereen die graag uitgedaagd wordt en houdt van afwisseling. Want zowel het type opdrachten zijn afwisselend, als de afwisseling tussen een uur lang live als kortere vooraf opgenomen tutorials, … Afwisseling it is!
 • Voor iedereen die wil groeien in het leren hebben van meer plezier in het proces.
 • Voor iedereen die zichzelf even een creatieve apk gunt. De opdrachten nodigen je uit goed over jezelf na te denken.

Wanneer is deze cursus helemaal niets voor jou?

 • Wanneer je alleen maar wil leren natekenen wat een ander maakt.
 • Wanneer je geen zin hebt om na te denken over wat jij wil en nodig hebt.
 • Wanneer je niet houdt van afwisseling.
 • Wanneer je meer doelgericht resultaat wil boeken.
 • Wanneer je techniek belangrijker vindt dan plezier.

Ben je geïnteresseerd maar heb je nog vragen? Laat het me weten!