Biblejournaling: Extraatjes

Biblejournaling Challenges en blogs

Als beginner zie je soms door de bomen het bos niet meer en als wat meer ervaren biblejournaler word je soms graag wat meer uitgedaagd (zowel inhoudelijk als qua vorm).

Laat echter nooit de gedachte toe dat een pagina persé mooi moet worden . Bij biblejournaling is het proces en de inhoud belangrijker dan het resultaat.

Zit je in een dip? Tijdelijk geen inspiratie? Wat helpt is het meedoen aan een biblejournaling challenge. Ik startte ooit met de eerste challenge van Rebekah Jones (Engels) Deze challenge met tal van voorbeelden, overdenkingen en tutorials is nog steeds gratis beschikbaar. (Je hoeft je niet in te schrijven zoals het begin van deze link doet lijken, gewoon naar beneden scrollen en je ziet alle 52 weken staan.)

Geen tijd voor een challenge? Alweer enkele jaren geleden postte ik deze blog waarin ik beschrijf hoe je wél tijd hebt of hoe je tijd kan vrijmaken voor een challenge.

En voor wie het niet (goed genoeg) kunnen tekenen een dingetje is … ook hier schreef ik een paar jaar geleden een blog over. Ik noemde het ‘the drawingskill prayer’ .

In 2019 organiseerden Lucinde en ikzelf een challenge rondom 5 Hebreeuwse kernwoorden uit het Sjema in Deuteronomium. We noemden het #BJbibleproject omdat we gebruik maakten (met toestemming) van filmpjes van the Bible Project. Zowel inhoudelijk als qua creativiteit een challenge waar je uitdaging (en uitleg) vindt.

  1. Hoor / Sjema
  2. JHWH / Heer
  3. Love / Ahava
  4. Hart / lev
  5. Ziel / nephesh
  6. Kracht / meod

Uiteraard heb ik ook al veel blogs met overdenkingen en uitwerkingen rondom biblejournaling geschreven.

  • Zo schreef ik lang geleden een keer een blog hoe je stap voor stap een mooie tekening in je bijbel maakt met een foto en overtrekken als uitgangspunt (dus je hoeft niet te kunnen tekenen).
  • Hier zie je een blog waarbij ik oa. mijn ‘scrapbookstijl’ laat zien.
  • Heb je de journaling advent serie al gevolgd? Met een gratis ebook, diverse tutorials en live workshops…
  • Of wat dacht je van mijn ebook woordvrouw als leidraad om te bible journalen?

Youtube

Af en toe maak ik een filmpje van hoe ik iets heb gemaakt of waarbij ik wat uitleg geef. Dit upload ik naar mijn kanaal op youtube. (Je kan je je abonneren op mijn kanaal.)

Als je je weg in het biblejournalen een beetje gevonden hebt qua basis, dan is het fijn om een keer andere technieken of materialen te gebruiken. En dat hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Zo heb je

ga vooral ook zelf een keertje rondstruinen op het wereldwijde web.

Downloads / (gratis) Printables

Op internet zijn er veel gratis tekeningen (printables) te vinden die je kan printen om ze vervolgens over te trekken in je bijbel en zelf in te kleuren.

In het menu – Printables & Kleurplaten – vind je een paar printables die ik gratis aanbied. Enkel voor persoonlijk gebruik.

Je kan ook printables kopen. die kan je dan al dan niet in kleur uitprinten om te knippen en te plakken in je bijbel of om ze over te trekken.

Webshops en workshops

Workshops zijn niet nodig om te kunnen starten met biblejournaling. Maar ze zijn wel leuk. En ze kunnen als een booster werken! Leuk als origineel kadootje om samen naar toe te gaan, leuk als samenbindende activiteit in kerk of jeugdgroep … wil je me boeken? Vraag naar de mogelijkheden!

Gespecialiseerde biblejournaling producten zoals van het merk Illustrated faith enz : ook allemaal niet nodig. Maar wederom: het kan erg leuk of handig zijn (misschien wat minder voor je portemonnee.)

Hieronder een paar webshops en/ of workshop aanbieders waarin ik vertrouwen heb qua kunde en qua eerlijkheid. Ik heb er geen aandelen, geen affiliatie links … gewoon heerlijk en puur mijn subjectieve mening. Er zijn er veel meer die eea verkopen, maar het is onmogelijk hier volledig te zijn.

Lucilight (Zij verkoopt ook Biblejournaling downloads, diecuts, stickers en stempels…)

Bettuelle (Organiseert ook leerrijke challenges.)

Marjoleinscreations (Verkoopt erg leuke spulletjes en maakt de meest prachtige postkaarten!)

Wat mis je nog aan info over biblejournaling of zou je van toegevoegde waarde vinden op mijn blog? Laat het me weten!