Biblejournaling: Extraatjes

Biblejournaling Challenges en blogs

Als beginner zie je soms door de bomen het bos niet meer en als wat meer ervaren biblejournaler word je soms graag wat meer uitgedaagd (zowel inhoudelijk als qua vorm)

Wat voor beide doelgroepen werkt is het meedoen aan een biblejournaling challenge. Ik startte ooit met de eerste challenge van Rebekah Jones (Engels) Deze challenge met tal van voorbeelden, overdenkingen en tutorials is nog steeds gratis beschikbaar. (Je hoeft je niet in te schrijven zoals het begin van deze link doet lijken, gewoon naar beneden scrollen en je ziet alle 52 weken staan.)

Alweer enkele jaren geleden postte ik deze blog waarin ik beschrijf hoe je wél tijd hebt en kan vrijmaken voor een challenge.

En voor wie niet (goed genoeg) kunnen tekenen een dingetje is … ook hier schreef ik een paar jaar geleden een blog over. Ik noemde het ‘the drawingskill prayer’ .

In 2019 organiseerden Lucinde en ikzelf een challenge rondom 5 Hebreeuwse kernwoorden uit het Sjema in Deuteronomium. We noemden het #BJbibleproject omdat we gebruik maakten (met toestemming) van filmpjes van the Bible Project. Zowel inhoudelijk als qua creativiteit een challenge waar je uitdaging (en uitleg) vindt.

  1. Hoor / Sjema
  2. JHWH / Heer
  3. Love / Ahava
  4. Hart / lev
  5. Ziel / nephesh
  6. Kracht / meod

Verder vind je op de website van Bettuelle, Lucinde, Marjoleinscreations nog meer challenges en / of blogs rondom biblejournaling.

Uiteraard heb ik ook al veel blogs met overdenkingen en uitwerkingen rondom biblejournaling geschreven (en zal ik dat zeker blijven doen – abonneer je dus op deze blog).

  • Zo schreef ik lang geleden een keer een blog hoe je stap voor stap een mooie tekening in je bijbel maakt met een foto en overtrekken als uitgangspunt (dus je hoeft niet te kunnen tekenen).
  • Hier zie je een blog waarbij ik oa. mijn ‘scrapbookstijl’ laat zien.
  • Ook Lucinde laat in haar blogs vaak zien hoe ze e.e.a verwerkte. Hier maakt ze gebruik van stickers, verf en diecuts.

Youtube

Af en toe maak ik een filmpje van hoe ik iets heb gemaakt of waarbij ik wat uitleg geef. Dit upload ik naar mijn kanaal op youtube. (Je kan je je abonneren op mijn kanaal.)

Ook Lucinde (medebeheerder van de bijbeljournalinggroep op Facebook) heeft een eigen youtubekanaal. Ze heeft diverse tutorials waarbij ze gemakkelijke en toegankelijke manieren laat zien om te journalen.

Als je je weg in het biblejournalen een beetje gevonden hebt qua basis, dan is het fijn om een keer andere technieken of materialen te gebruiken. En dat hoeft absoluut niet moeilijk te zijn. Zo heb je

ga vooral ook zelf een keertje rondstruinen op het wereldwijde web.

Downloads / (gratis) Printables

Op internet zijn er veel gratis tekeningen (printables) te vinden die je kan printen om ze vervolgens over te trekken in je bijbel en zelf in te kleuren.

In het menu – Printables & Kleurplaten – vind je een paar printables die ik gratis aanbied. Enkel voor persoonlijk gebruik.

Je kan ook printables kopen. die kan je dan al dan niet in kleur uitprinten om te knippen en te plakken in je bijbel of om ze over te trekken. Een aantal van mijn ontwerpen worden verkocht via @lucilight tegen bodemprijzen.

Webshops en workshops

Workshops zijn niet nodig om te kunnen starten met biblejournaling. Maar ze zijn wel leuk. Leuk als origineel kadootje om samen naar toe te gaan, leuk als samenbindende activiteit in kerk of jeugdgroep …

Gespecialiseerde biblejournaling producten zoals van het merk Illustrated faith enz : ook allemaal niet nodig. Maar wederom: het kan erg leuk of handig zijn (misschien wat minder voor je portemonnee.)

Hieronder een paar webshops en/ of workshop aanbieders waarin ik vertrouwen heb qua kunde en qua eerlijkheid. Ik heb geen aandelen, geen affiliatie links … gewoon heerlijk en puur mijn subjectieve mening. Er zijn er veel meer die eea verkopen, het is onmogelijk hier volledig te zijn.

Lucilight (Zij verkoopt ook Biblejournaling downloads, diecuts en stickervellen die ik heb ontworpen.)

Bettuelle (Organiseert ook leerrijke challenges.)

Marjoleinscreations (Verkoopt erg leuke spulletjes en maakt de meest prachtige postkaarten!)

biblejournalingnl (Organiseert ook biblejournaling weekenden.)

Wat mis je nog aan info over biblejournaling of zou je van toegevoegde waarde vinden op mijn blog? Laat het me weten!