Biblejournaling 

 

 Voor de enkeling die het op facebook of instagram niet was opgevallen: ik heb weer eens een bevlieging 😝.  Hoe ik er precies bij kwam weet ik niet maar een week of twee geleden begon ik te tekenen in m’n bijbel en op zoek naar inspiratie stuitte ik via Pinterest op het bible journaling.  

Binnen 2 dagen had ik mij nieuwe – veel te dure- softcolour kleurtjes en een craftbijbel aangeschaft en nu zit ik haast elke vrije minuut in mn bijbel te lezen, schrijven en te tekenen. 

Het lijkt wel alsof ik ineens in een oase beland ben terwijl ik toch echt niet het gevoel had in de woestijn te zitten. Maar m’n creatieve geest komt als het ware op spirituele wijze tot leven. Nouja, zoiets 😜

In ieder geval ontdek ik nu een hele nieuwe wereld met bijhorende community, heb ik FBcontact met dames van Zweden tot Zuid-Afrika en all the way to Canada, leer ik over technieken wat voor materialen en pennetjes al dan niet soordrukken of de bladzijden doen kreukelen en geniet ik met alle passerende creaties op vernieuwde wijze van Gods Woord. Inspiratie in de diepste betekenis van het woord.  

Wat ik echter niet begrijp is waarom ik er niet eerder van ‘hoorde’. Ik weet wel dat bij uitgave van de craftbijbel ik gebeld werd met de vraag of ik hier in de buurt een workshop kon geven in hoe je de kaft kon pimpen… ZO blij dat ik toen nee zei! Het ging destijds (en ogenschijnlijk ook op de sestra site??) alleen maar om de buitenkant van deze bijbel. Terwijl de binnenkant zoveel interessanter is!! En wat een beginnersfoutjes heb ik gemaakt…  

Wat mij betreft hebben de uitgever en dames van Sestra of wie dan ook hier in ieder geval een giga-kans laten liggen. Want zelfs al heb je totaal geen tekentalent: met een paar kleine tips en trucs maak je prachtige kunstwerken die je helpen Gods Woord te memoriseren en je eigen te maken. En het levert je behalve een dosis ontspanning ook nog eens een prachtig unieke bijbel op! 

Anyway – ik heb voorlopig weer een bezigheid – voor zolang dat duurt bij mij. 😁 

3 gedachtes over “Biblejournaling 

 1. Hoi, wat mooi om te zien wat jij allemaal in je craftbijbel maakt!
  Ik wil wel een misverstandje uit de wereld helpen: natuurlijk gaat het juist ook om de binnenkant van de craftbijbel en daar hebben wel degelijk ook veel aandacht voor. Tijdens worskhops beginnen we met het verfraaien van de ( oersaaie blauwe ) buitenkant om de deelnemers hun eigen craftbijbel te laten maken. En vergis je niet, alleen al de buitenkant laat heel veel van de deelnemers zelf zien. De volgende stap is aan de slag gaan met de binnenkant. Bijvoorbeeld zoals jij dat doet. In het najaar verschijnt er bij Sestra een boekje dat craftinspiratie heet (een uitgebreidere versie van die van vorig jaar) waar in we een katern over biblejournaling hebben opgenomen, om het het biblejournaling meer bekendheid te geven. We laten zeker geen kansen liggen, alleen dit soort dingen kost tijd! En er liggen nog veel meer plannen klaar… :).
  Hartelijke groet, Kris.

  Like

  • Thx voor je reactie Kris. Fijn dat de binnenkant alsnog de gepaste aandacht krijgt dat heb ik online gemist. Het enige waar ik na gegoogle op uitkwam was de nederlandse fb pagina (bijbel journaling groep) ook in mijn omgeving hoorde ik er nooit meer iemand over, ik ben nu iig helemaal weg van t journalen 😅. Jullie succes met eea uitwerken!

   Like

 2. Pingback: Bible journaling: a matter of HEart, not art! | Sara Lindenhols

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s